Faktum i sagen var, at lønmodtageren i forbindelse med, at hunarbejdede hjemmefra, gik ud til kaffemaskinen for at brygge kaffe i arbejdstiden. På vejen tilbage faldt hun over en privat genstand, en kasse, og pådrog sig en skade. Parterne var enig om, at brygning af kaffe havde en naturlig forbindelse til arbejdet, således at ulykken skete på et tidspunkt, hvor hun var i færd med at udføre sit arbejde.
Ankestyrelsen anerkendte ikke skaden som en arbejdsskade, idet styrelsen lagde vægt på, at hun i sit private hjem var faldet over en kasse, som ikke havde nogen forbindelse til arbejdet. Byretten gav styrelsen medhold, mens Østre Landsret nåede til det modsatte resultat.
Højesteret stadfæstede landsrettens dom og slog fast, at Ankestyrelsen skulle anerkende, at ulykkestilfældet var omfattet af arbejdsskadesikringslovens § 5.
Højesteret lagde vægt på, at arbejdstageren var i færd med at udføre sit arbejde, da hun faldt. Hun var således ikke i færd med at udføre handlinger af privat karakter, da ulykken skete. Udgangspunktet er herefter, at ulykken må anses for en arbejdsskade efter arbejdsskadesikringslovens § 5.
Herefter anførte Højesteret det meget principielle, at
”Højesteret finder, at det forhold, at hun faldt over en privat genstand i sit hjem, ikke i sig selv giver grundlag for at fravige dette udgangspunkt. Det bemærkes herved, at arbejdsgiveren har ansvaret for et sundt og sikkert arbejdsmiljø, også når arbejdet foregår i den ansattes hjem.
Efter Højesterets opfattelse må arbejdsgiveren som led i det objektive ansvar efter arbejdsskadesikringsloven bære risikoen for skader, der sker som følge af, at den ansatte under udførelsen af arbejde fra en hjemmearbejdsplads falder over egne genstande, som ikke har noget med arbejdet at gøre, men som er en del af hjemmets indretning.”